Saturday, January 5, 2013

Berapa kali korang balik kampung??

Haa... baca tajuk lepas tu jawap... jawap!!
Berapa kali balik kampung dalam setahun ke sebulan ke? yang duk obersea tu takyah jawap.. hahahah (ade ke reader kat obersea??)
 
Aku? ermmmm.. memang diakui jarang sangat sangat balik kampong tau!! yelaa mak abah aku kan duduk kat pahang. Memang tak jauh mana.. 5 jam drive jek dah sampai (jauhla tu..) tapi sebab aku ni kerja setiap sabtu (sampai hati kau company..tak bagi cuti sabtu) maka kalau nak balik memang kene tuju waktu yang ade cuti sbtu atau isnin. Baru best balik kampung.
 
Tapi rumah mertua dokek yo.. 30 minit dah sampai. Pon jarang balik.. hahahah pang!!!. aku tunggu arahan suami jeklaa. Kang laki aku suh balik umah ayah die, balik laa kami. Kalau tak aku wat donno jek. :p hahaha. Tapi suami aku memang tiap tiap minggu akan pergi rumah ayah die..tanpa aku dan anak anak. Haaa.. jangan nak spekulasi eh.. sebab suami balik time rehat waktu kerja die terutamanya hari jumaat. Atau kalau suami ada kerja kat area rumah ayah die, opkos aa die balik sana kan.
 
Walaupon mak abah aku duduk jauh dan aku jarang balik.. jangan dirisau :) sebab aku selalu jumpa mak abah aku. Kahkahkah... Mak dan abah yang selalu datang rumah!! weeee..
Contohnye: dari 3rd week december tu dah 2 kali mak n abah datang tido rumah aku :) ni nanti 18hb mak aku datang lagi sebab ade kenduri kahwen :). Hihihi.. itulaa untungnya aku duduk kat Johor dimana atok nenek, adik beradik mak abah aku semua kat Johor ni. Jadi mak abah selalu datang :) mak abah jek nun jauh tercampak ke Pahang
 
Untung untung laa jugak.. tapi skali skala memang rindukan Pahang nak balik juga :)

3 comments :

Norhidayu Abdullah said...

kalau ikut setiap bulan balik kg
bulan ni balik pahang
bulan depan johor pulak
pastu pahang, pastu johor
begitulah kami

tapi adakalanya bila letih kami tak balik mana2 kg dlm satu bln

tapi gi enjoy kat KL..hahahah

:: tanyasamahudhud :: said...

kalu mengikut perkiraan kasar..rasenye cam tiap2 minggu kot aku jupe mak aku..kalu x aku yg balik pahang..mak aku yg dtg umah aku...

Elyn Sani said...

Hiks akak rajin. Weekdays pun kekdg bule balik. Opsss kg kat ptjy bule la ek gebang ekekekekke

 
Copyright © Cikpid 2013 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette .